boekenkastbg
naamvlak
Saskia Reusens
welkom
biografie
boeken
recensies
tekstschrijfster
contact
tekstvlak

Saskia Reusens (Antwerpen, 1963) studeerde moderne talen en was sinds haar vroegste kinderjaren gebeten door de schrijfmicrobe. Ze werkte aanvankelijk als redacteur en persattaché. Voor haar eerste (kinder)boek was het wachten tot haar 37. Een veeleer laat debuut, waarvoor ze haar toen vierjarig dochtertje Sam schatplichtig was.

 

‘Toen mijn dochter nog klein was, reden we vaak langs de koeltorens van Doel. Op een dag kwam er geen rook uit de torens. Mijn dochter zei: waar zijn de wolkjes nu? Toen bedacht ik de Wolkjesfabriek.’

(uit een interview in BN De Stem – 7 december 2012)

 

Na enkele succesvolle kinderboeken publiceerde zij in 2007 Borsten, een boek over de vaak moeilijke relatie die veel vrouwen met hun boezem hebben. Saskia noemde dit boek niet voor niets een afrekening met een kleine frustratie uit haar jeugd.

 

‘Als puber vond ik mijn borsten te groot. Ik was jong in de jaren zeventig en toen gaven Jane Birkin en Twiggy nog de toon aan. Ik, met mijn D-cup, was jaloers op die meisjes met hun discoborstjes, die zonder beha een topje konden dragen.’

(uit een interview in De Morgen – 29 november 2007)

 

Haar eerste volwassenenboek effende het pad voor haar latere werk waarin ze, steevast geprikkeld door persoonlijke nieuwsgierigheid, op zoek gaat naar maatschappelijke verborgenheden. Hierbij leent zij vaak haar stem aan mensen die, door hun leefomstandigheden of door sociale druk, niet in de mogelijkheid zijn om in alle openheid hun verhaal te vertellen.

 

Saskia Reusens combineert haar werk als auteur met onder meer vertaalwerk, het schrijven van artikels en het geven van lezingen. Zij woont en werkt afwisselend in Antwerpen en het Nederlandse Zeeuws-Vlaanderen.

Saskia Reusens
saskiaselectie60of106

Website by Intertext Boekproducties | © photo by JP De Smedt

© photo by JP De Smedt

Welkom welkom Biografie biografie Boeken boeken Tekstschrijfster tekstschrijfster Contact contact