tekstvlak
nergensbeterdanthuisweb1a

Thuis startte in 1995 met een groepje van acht acteurs, een beperkte technische ploeg en enkele scenaristen. Hoop en goesting was er in overvloed, maar er heerst ook twijfel en onzekerheid.

 

Ondertussen bestaat Thuis echter al meer dan vijftien jaar en is de kleine ploeg uitgegroeid tot een dertigkoppige cast, een crew van bijna tachtig medewerkers en een team van achttien schrijvers. Zij zorgen elk jaar voor honderdvijfennegentig spannende en ontroerende afleveringen. Een boek over Thuis kon dus niet uitblijven.

 

Nergens beter dan Thuis bevat leuke weetjes, grappige anekdotes en nooit geziene foto's. Maar vooral verhalen van en over al de mensen die de geschiedenis van Thuis geschreven hebben.

 

Lees hier een fragment

fragment
bestel

Pagina's 160

ISBN 9789057203947

Verschenen april 2011

Prijs 9,95

 

Te koop of te bestellen

in de (online) boekhandel

of via de auteur

Nergens beter dan Thuis
hotelrendezvousweb
fragment1
bestel1

Pagina's 160

ISBN 9789057203565

Verschenen mei 2010

Prijs 14,95

 

Te koop of te bestellen

in de (online) boekhandel

of via de auteur

Hotel Rendez-vous

 

Het zijn hotels waar je een kamer kunt boeken voor een uurtje of langer en waar discretie het hoogste goed is. Je vindt ze in iedere stad en langs drukke invalswegen. Hun namen klinken meestal weinig inspirerend, maar dat maakt niet uit. Iedereen weet wat er in een liefdeshotel gebeurt – een snelle wip en stiekem proeven van wat verboden is. Of toch niet?

 

Saskia Reusens ging voor dit boek op zoek naar mannen en vrouwen die ooit naar een liefdeshotel gingen of dat nog steeds doen.

 

In Hotel Rendez-vous praten ze openhartig over hun drijfveren en hun persoonlijke ervaringen. Ze vertellen wat hen ertoe bracht om de stap naar een liefdeshotel te zetten. Of het hun leven heeft veranderd, of ze achteraf spijt hadden, of ze teruggingen. Ieder vertelt zijn of haar verhaal, soms aangrijpend, soms amusant. Bovenal zijn het verhalen over liefde, geheimen, angsten of dromen. Diepmenselijk en taboedoorbrekend.

 

Lees hier een fragment

 

Bekijk hier een reportage over Hotel Rendez-Vous op Havana TV

fragment3
bestel3

Pagina's 191

ISBN 9789057202827

Verschenen november 2007

 

Te koop of te bestellen

in de (online) boekhandel

of via de auteur

Borstenweb

Borsten

 

In dit boek maakt Saskia Reusens definitief komaf met het artificiële beeld van de zogenaamd perfecte boezem. Zij laat vrouwen praten over hun borsten en bewijst in woord en beeld dat de realiteit veraf staat van de droomboezems uit de media en de reclame. Ook mannen komen aan het woord. Zij vertellen eerlijk en openhartig hoe belangrijk borsten voor hen zijn en hoe ze over de boezem van hun partner denken.

 

In een uitgebreid hoofdstuk komt het belang van de juiste beha aan bod. De meeste vrouwen dragen heel hun leven een verkeerd model, kopen een foute maat en hebben er vaak geen idee van hoe en wanneer alles echt op zijn plaats zit. Dit boek toont je aan de hand van foto's van gewone vrouwen hoe het wél moet.

 

Borsten schetst de ups en downs van de vrouwenborst doorheen de geschiedenis, de verschillende visies in andere culturen en de invloed van beroemde borsten op het maatschappelijk leven. Een lees- en kijkboek om aan je borst te drukken.

 

Lees hier een fragment

 

Bekijk hier de reportage uit De laatste Show

Bekijk hier de reportage uit De Wereld draait door

Niet te koop via

de reguliere boekhandel

DagboekEmmaweb

Dagboek van Emma

 

Emma is tien. Ze houdt van dansen en van taart. Ze heeft een fijne juf, een lastige tienerzus en leuke vrienden. Daarin verschilt ze niet veel van andere meisjes van haar leeftijd. Maar Emma is een 'speciaal geval'. Tenminste, zo zegt ze het zelf in haar dagboek. Daarin schrijft ze over haar leventje van alledag. Over leuke dingen, zoals haar verjaardag bijvoorbeeld. Maar ook over minder leuke dingen, zoals haar ziekte. Want Emma heeft mucoviscidose. Hierdoor kan ze niet altijd de dingen doen die voor kinderen van haar leeftijd vanzelfsprekend zijn. En daar heeft Emma het vaak moeilijk mee.

 

Dit boekje kadert in een bewustmakingscampagne rond mucoviscidose bij kinderen en kwam tot stand in samenwerking met Prof. Dr. Kristine Desager van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen en Glaxo Smith Kline.

fragment4
bestel4

Pagina's 27

ISBN 9789076900315

Verschenen 2002

 

Te koop of te bestellen

in de (online) boekhandel

of via de auteur

Dewolkjesfabriekweb

De wolkjesfabriek

 

Het is warm, héél warm.

Er is geen wolkje te zien.

Al dagen niet.

Wat gebeurt er toch?

 

Papa wil fietsen.

Sam mag achterop.

Op de fiets is het lekker koel.

Papa en Sam fietsen tot in de haven.

Dan zien ze wat er aan de hand is…

 

De Wolkjesfabriek is een voorleesboekje voor peuters en kleuters van 1 tot 5 jaar.

Niet te koop via

de reguliere boekhandel

Lotgevallenweb

Lot-gevallen

 

Lot verhuist met haar ouders en haar zus van het centrum naar de rand van de stad. Dat is beter voor haar gezondheid. Want Lot heeft astma en dan is gezonde lucht heel belangrijk. Het is voor Lot wel even wennen in haar nieuwe omgeving: een ander huis, een nieuwe kamer, een andere school, nieuwe vrienden maken… Lot is een sportieve meid en moet ook op zoek naar een nieuwe atletiekclub. Die heeft ze vlug gevonden, maar tijdens de eerste training loopt het helemaal mis. Lot wil zich extra bewijzen, maar heeft iets heel belangrijks vergeten. Als Lot plots valt en niet meer kan ademen, is iedereen in paniek…

 

Dit boekje kadert in een bewustmakingscampagne rond astma bij kinderen en kwam tot stand in samenwerking met Prof. Dr. Kristine Desager van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. Zij is kinderarts en heeft zich verder bekwaamd in kinderlongziekten. Kristine Desager is verantwoordelijk voor de Astmakliniek voor Kinderen en het Mucoviscidose Referentiecentrum Pediatrie Antwerpen, die beide onderdeel vormen van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen.

boekenkastbg
naamvlak
Saskia Reusens
welkom
biografie
boeken
recensies
tekstschrijfster
contact
levenslangweb
Levenslang

Pater: Ik heb nog nooit gedacht: ik ben weg en doe de deur achter mij dicht. Al voel ik soms twijfel en stel ik mezelf de vraag: is dit leven écht iets voor mij? Is dit het?’

 

Gedetineerde: Ik weet het precies, het duurt elf seconden om de cel rustig rond te wandelen. Je stapt en blijft tellen. Zestig keer zestig seconden. Dan weet je: ik heb een uur gestapt.’

 

Twee mensen getuigen over hun leven in afzondering. De ene als levenslang veroordeelde, de andere als geestelijke in vrijwillig isolement.

 

Een pater, een gedetineerde. Beiden leiden een leven in afzondering. De ene uit vrije wil, de andere onder dwang. Hoe groot hun verschil in achtergrond ook is en hoe divers de reden van hun langdurige opsluiting, toch vertonen hun huidige levens opvallende overeenkomsten. Beiden worden geconfronteerd met een leven in groep, met mensen waar ze niet zelf voor gekozen hebben. Beiden leven ze volgens opgelegde regels en een opgelegd stramien. ‘Vrije keuze’ krijgt zo een heel beperkte invulling. Of toch niet? Voelen ze zich ‘vrij’? Of ‘opgesloten’? Hoe ziet hun dagelijks leven eruit? Alledaagse vragen krijgen in hun leven een totaal andere dimensie: Wat eet ik vanavond? Welk boek ga ik lezen? Welke vrienden nodig ik uit? Hoe plan ik mijn werkdag? Welke kleren trek ik aan? Hoe ze dit ervaren en hoe ze hiermee omgaan lees je in dit boek.

 

Lees hier een fragment

 

Bekijk hier de reportage op ATV

fragment2
bestel2

Pagina's 220

ISBN 9789057204678

Verschenen november 2012

Prijs € 17,95

 

Te koop of te bestellen

in de (online) boekhandel

of via de auteur

recensie

Website by Intertext Boekproducties | © photo by JP De Smedt

biografie Boeken boeken Tekstschrijfster tekstschrijfster